Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
    Frizerstvo - učb

    Frizerstvo

    Učbenik za modul Frizerstvo v programu Frizer

    Avtor: Agnes Huster, Helmut Kortekamp, Bernd Tewes, Jürgen Wanzek, Bernhard Wiggelinghoff
    Prevod: Jana Filipovič

    Redna cena: 15,47 €

    Učbenik za module Skupna poglavja frizerstva, Nega, Striženje, Barvne spremembe, Oblikovne spremembe v programu Frizer.

    Knjiga FRIZERSTVO je prvi strokovni priročnik te vrste pri nas. V njem so zbrana osnovna znanja in tehnike, ki jih mora obvladati frizer.

    V uvodnem poglavju sta predstavljena frizerski poklic ter skrb za zdravje in higieno v frizerskem salonu. Vključena so temeljna biološka znanja o človeškem telesu, strukturi in funkciji kože, kožnih spremembah in obolenjih. Posebno pozornost namenja knjiga poznavanju las, vzrokom za izpadanje in izdelavi lasnih nadomestkov za naravne lase. Osnove anorganske in organske kemije so nujno potrebne za razumevanje kemijskih in fizikalnih postopkov v frizerskem salonu. Opisani poskusi se navezujejo na praktično pripravo mešanic za barvanje in preoblikovanje las. V knjigi najdemo opise pripravkov, ki jih uporabljamo pri kozmetični in frizerski negi. Vključeni so tudi praktični nasveti za osebni stik s stranko, ki ji želimo ustreči s svojimi strokovnimi storitvami in ji hkrati svetovati, kateri pripravki so primerni za vsakodnevno nego.

    V praktičnem delu priročnika so razloženi postopki spreminjanja oblike in barve las. Predstavljene so osnovne tehnike striženja, različne oblike pričesk ter postopki trajnega preoblikovanje las. Posebna pozornost je namenjena barvam in barvnemu spreminjanju las. V nauku o barvah spoznamo barvo kot fizikalni pojem, delovanje barv, barve kot občutja. Spoznamo vse tehnike barvnega spreminjanja in svetljenja las. Na kratko je predstavljena tudi kozmetična nega, ki neredko spada k celotni ponudbi sodobnega frizerskega salona. Na koncu knjige so prikazane značilne pričeske posameznih zgodovinskih obdobij, načini ličenja in oblačenja v povezavi z upodabljajočo umetnostjo tega časa.

    Vsak učenec, začetnik v tem poklicu, pa tudi izkušen frizerski mojster bo v knjigi našel teme, ki ga bodo zanimale in poglobile njegovo strokovno znanje.


    Leto izida2011
    ISBN978-863-650-249-5
    Dimenzije20,00 x 28,00 cm
    VezavaMehka vezava
    Strani256
    TiskBarvne strani
    PodročjaSrednje šole, Učbeniki in šolska gradiva

    Sorodne knjige

    Array