Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Neufert-projektiranje v stavbarstvu

  Neufert - Projektiranje v stavbarstvu

  Nova razširjena in dopolnjena izdaja – druga izdaja v slovenščini

  Redna cena: 70,00 €

  Osnove, standardi, predpisi za konstrukcije, gradnja, oblikovanje, potrebni prostor, namembnost prostorov, mere za stavbe, prostore in opremo – vse s človekom kot merilom in ciljem.

  Priročnik za projektante, izvajalce in študente

  Druga slovenska izdaja priročnika PROJEKTIRANJE V STAVBARSTVU je prevod 38. izdaje izvirnika, ki je prvič izšel pred 72 leti in je preveden v 17 jezikov. Do leta 1986 je začetnik, avtor Ernst Neufert, sam izpopolnjeval vsebino, nato sta delo nadaljevala arhitekta sin Peter Neufert in Ludwig Neff. Zadnjo izdajo je tako vsebinsko kot grafično pripravil in posodobil prof. Johannes Kister s svojimi sodelavci.

  Dopolnitve in spremembe segajo na področje zakonodaje tako pri DIN-standardih kot pri usklajevanju z evropskimi standardi. Večina poglavij je razširjenih in dopolnjenih, tudi s številnimi novimi primeri projektov ter novimi risbami in shemami, vseh je več kot 6000. Novi so pogledi na trajnostno tipologijo zgradb v smislu transformacije in uporabe; izpopolnjene so pomanjkljivosti v posameznih poglavjih, npr. pri koncertnih dvoranah; nekaj je novosti v gastronomiji, pri športu, v poglavju o živalskih vrtovih, bolnišnicah, poslovnih in stanovanjskih zgradbah itd. Naslednja poglavja so popolnoma prenovljena ali nova: bivanje, bolnišnice, ogrevanje in prezračevanje, prodajalne in trgovska središča, muzeji, šole, otroški vrtci, otroška igrišča, multipleks kino, javni potniški promet, dvorane za plezanje, dostava in odvoz, trajnostna gradnja, obnovljive energije. Poglavja o cerkvah, upravnih stavbah, železnici, letališčih, živalskih vrtovih in gradbeni fiziki so vsebinsko in grafično prenovljena in dodanih je še veliko drobnih popravkov v drugih poglavjih.

  Grafična podoba je ostala nespremenjena, spremembe pa so v razporeditvi snovi ter preglednosti in povezavi poglavij. Večina primerov sicer izhaja iz nemške prakse, vendar lahko drugi evropski bralci poiščejo ustrezne podatke v svojem okolju.

  Leto izida2010
  ISBN978-961-251-027-5
  Dimenzije20,50 x 29,50 cm
  Strani560
  PodročjaFakultete, Srednje šole, Priporočena literatura, Učbeniki in šolska gradiva, Gradbeništvo, Strokovna literatura, priročniki
  Array