Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Zgodovina videoiger

  Kratka zgodovina videoiger

  Avtor: Peter Zidar

  Redna cena: 4,15 €

  Tematska priloga revije Življenje in tehnika za leto 2011

  Potem ko so tematske priloge revije ŽIT v zadnjih letih obravnavale mineralogijo, zgodovino letalstva, hidroavione in lesena plovila z naše obale, pa astronomijo, seizmologijo in razvoj traktorjev, smo se letos odločili za predstavitev področja, ki mu, čeprav ga vsi poznamo, vseeno preti nevarnost, da bodo šla zgodnja leta njegovega nastajanja in oblikovanja zaradi bliskovitega razvoja računalniške opreme in računalništva nasploh v pozabo. S tem bi se izgubila dragocena informacija o pomembnem delu sodobne tehnološke zgodovine. Ker takšnega pregleda pri nas doslej še nismo imeli, je to prvi poskus v tej smeri.

  Knjiga na 120 straneh zgoščeno povzema ključna dogajanja in konceptualne preskoke, ki so oblikovali današnje stanje na področju videoiger. Dejstvo je, da te postajajo vse pomembnejši del našega življenja in pomenijo stik z nekaterimi najbolj naprednimi sodobnimi tehnologijami. Danes so se videoigre razvile v obsežno industrijo, ki je v marsičem podobna proizvodnji celovečernih filmov. Ob tem se pojavljajo novi liki, osebnosti in blagovne znamke, ki pomembno vplivajo na sodobno popkulturo.

  Leto izida2011
  PodročjaTematske priloge, Tematske priloge
  Unsafe JavaScript attempt to access frame with URL about:blank from frame with URL file:///srv/www/ekdis.si/page_content.js. Domains, protocols and ports must match. Array