Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri
  Knjižni sejem Ljubljana
  Elementi

  Elementi

  Slikovni pregled vseh znanih atomov v vesolju

  Avtor: Theodore Gray
  Prevod: Jure Miljević

  Cena: 35,99 €
  Popust: 44,43%
  Spletna cena: 20,00 €

  Knjiga Elementi, ki je dosti več kot le vodič skozi elemente periodnega sistema, bo zagotovo pritegnila vsakogar, ki ga zanima kemija ali pa naravoslovje na splošno.

  Ta knjiga z načinom in vsebino pisanja zasenči vse druge tovrstne knjige. Je plod avtorjevega sedemletnega raziskovanja in fotografiranja elementov. Knjigo krasijo fantastične fotografije, ki na črni podlagi res pridejo do izraza.

  Elementi so razvrščeni v enakem vrstnem redu kot v periodnem sistemu. Besedilo, ki spremlja vsakega od prikazov, pripoveduje zgodbo posameznega elementa. Tako izvemo npr., da so banane radioaktivne in da je fluor eden najbolj reaktivnih elementov. Že piš tega elementa namreč zadostuje, da vzplamti skoraj vse.

  Zgodbo pa spremljajo osnovni kemijski in fizikalni podatki o relativni atomski masi, gostoti in polmeru atoma. Diagrami prikazujejo zgradbo atomskega kristala, razporeditve elektronov po orbitalah, spekter atomske emisije in agregatno stanje elementa.

  Branje te poljudnoznanstvene mojstrovine je pravi užitek, zato jo morate imeti na svoji klubski mizici!

  Leto izida2012
  ISBN978-961-251-325-2
  Dimenzije26,00 x 26,00 cm
  VezavaTrda vezava
  Strani240
  TiskBarvne strani
  PodročjaOtroške knjige, Strokovna literatura, priročniki, Ostalo, Priporočena literatura, Naravoslovje, Najstniki

  Sorodne knjige

  Unsafe JavaScript attempt to access frame with URL about:blank from frame with URL file:///srv/www/ekdis.si/page_content.js. Domains, protocols and ports must match. Array