Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  MaTEMATIKA

  Matematika

  Ilustrirana zgodovina števil

  Avtor: Tom Jackson

  Cena: 29,99 €
  Popust: 16,63%
  Spletna cena: 25,00 €
  MaTEMATIKA
  MaTEMATIKA
  MaTEMATIKA

  Prednaročniška cena  25,00 € velja le do datuma izida! Po oddanem naročilu vam bomo po e-pošti poslali predračun za knjigo po prednaročniški ceni. Predračun mora biti poravnan pred izidom knjige oz. najpozneje do 1. oktobra 2019.

  Misli in dejanja velikih mislecev vedno spletajo čudovite zgodbe in za to knjigo smo zbrali sto najpomembnejših. Vsaka zgodba govori o skrivnostni uganki, ki je pripeljala do odkritja in spremenila naš pogled na svet. Za takšne zgodbe pravimo, da so prelomne. 

  Znanje se po navadi oblikuje le postopoma. Veliko ljudi si mora beliti glavo z dokazi za izreke, da se korak za korakom približajo resnici. V knjigi spremljamo delo največjih matematikov v zgodovini, od starih časov do danes. V zgodbah nastopajo najslavnejši matematiki: Pitagora, ki je zaradi ljubezni do števil dočakal nasilno smrt in morda postal zločinec; Fibonacci, čigar priročnik za računovodje je spremenil način, kako seštevamo; in Descartes, ki ga je muha navdihnila, da se je domislil spreminjanja števil v like in nazaj – kar je za vedno spremenilo matematiko. 

  Podajte se na potovanje, ki vas bo popeljalo daleč onkraj šolskega seštevanja in vam pokazalo pravo moč matematike. 

  Leto izida2019
  ISBN978-961-251-460-0
  Dimenzije23,00 x 27,50 cm
  VezavaTrda vezava
  Strani144
  PodročjaMatematika, Strokovna literatura, priročniki

  Ostale avtorjeve knjige

  Možgani

  Možgani

  Ilustrirana zgodovina nevroznanosti

  Inženirstvo

  Inženirstvo

  Ilustrirana zgodovina od starodavnih veščin do moderne tehnologije

  Unsafe JavaScript attempt to access frame with URL about:blank from frame with URL file:///srv/www/ekdis.si/page_content.js. Domains, protocols and ports must match. Array