Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Zbirka projektov za tehniko in tehnologijo

  Zbirka projektov za tehniko in tehnologijo

  Redna cena: 49,99 €

  Namen priročnika Zbirka projektov za tehniko in tehnologijo v osnovni šoli, ki smo ga zasnovali v Tehniški založbi Slovenije, je predvsem ta, da na enem mestu zberemo in predstavimo zbirko izdelkov iz različnih gradiv z natančnim opisom izdelave, ki jih učenci lahko izdelajo pri urah tehnike, in to na način, ki učitelju hkrati omogoča tudi neposredno pripravo na pouk. Postopki izdelave so natančno opisani po korakih in nazorno ilustrirani. Vsak projekt je opremljen z načrtom posameznih delov, sestavno risbo, kosovnico gradiv in tehnološkim listom, spremljajo pa ga že pripravljena gradiva za njegovo izvedbo. Poleg kompleta gradiv za individualno delo je mogoče naročiti tudi razširjen paket gradiv za večje skupine učencev.

  Vsi predstavljeni projekti so nastali na temelju bogatih izkušenj obeh avtorjev priročnika -- učiteljev tehnike z dolgoletno pedagoško prakso in uspehi tudi pri delu z učenci v izvenšolskih interesnih dejavnostih. Avtorja posredujeta svoje izkušnje in ideje skozi 20 skrbno izbranih projektov. Izdelki, med katerimi najdemo tako preproste, kot tudi take, ki se bodo morda komu zdeli nekoliko zahtevnejši, so zasnovani tako, da učenci med njihovo izdelavo skozi lastne izkušnje spoznajo čim več obdelovalnih postopkov, značilnih za posamezna gradiva in dosežejo cilje, zapisane v učnem načrtu. Na ta način bo učiteljem prihranjena marsikatera ura teoretičnega podajanja snovi. Vsi izdelki so bili večkrat preizkušeni in med učenci zelo dobro sprejeti.

  Prepričani smo, da boste vsi, ki želite v svoje delo vnesti nekaj svežega in novega, v tem priročniku našli kaj zase. Tudi če se pri delu z učenci ne boste strogo držali opisanih postopkov izdelave, je nabor tem dovolj bogat, da vam bo služil kot navdih in vir novih idej.


  Avtorja: Ivan Dović in Dušan Markič

  20 tematskih projektov v trdi kartonasti mapi 29 x 32 x 4 cm
  ISBN: 978-961-251-511-8

  Array