SPLOŠNI POGOJI NAKUPOVANJA V SPLETNI TRGOVINI TEHNIŠKE ZALOŽBE SLOVENIJE, d. d.


KAZALO:

POSTOPEK UPORABE SPLETNE TRGOVINE
VELJAVNOST PONUDBE
CENE
POPUST V SPLETNI TRGOVINI
NAČIN PLAČILA IN PLAČILNI POGOJI
NAČIN IN ČAS DOSTAVE BLAGA
STROŠKI DOSTAVE
ODSTOP OD POGODBE
REKLAMACIJE

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
VARSTVO PRAVIC INDUSTRIJSKE LASTNINE
PRISTOJNOST SODIŠČA


POSTOPEK UPORABE SPLETNE TRGOVINE

 1. Pred naročilom izbranega artikla morate odpreti svoj račun (če tega še niste storili). V zgornjem desnem kotu kliknite na gumb "Registracija".
 2. Izpolnite "Podatke za prijavo" in "Osnovne podatke" ter kliknite gumb "Pošlji registracijo".
 3. Vaš račun je ustvarjen. Na e-naslov boste prejeli sporočilo s povezavo za aktivacijo. Pred prvo prijavo morate namreč aktivirati račun s klikom na povezavo v e-pošti. Račun bo tako uspešno aktiviran.
 4. Po aktivaciji se lahko prijavite na www.tzs.si z vašim uporabniškim imenom/e-pošto in geslom.

DODAJANJE V KOŠARICO IN NAKUP

 1. Ko želite določen artikel dodati v nakupovalno košarico, kliknite na gumb "Dodaj v košarico".
 2. Če želite nadaljevati z izbiranjem drugih artiklov, jih pošičite v spletni knjigarni in za vsakega ponovite 1. korak. V primeru, da želite naročilo zaključiti pa kliknite na gumb "Na blagajno".
 3. Odpre se vam novo okno Naslov za pošiljanje v katere lahko osvežite podatke za izdajo računa/svoj naslov ali dodate nov naslov za pošiljanje. 
 4. Kliknite na gumb "Naprej" in odpre se vam okno Načini pošiljanja, kjer je pod način transporta možna Standardna poštnina.
 5. V naslednjem oknu Načini plačila, lahko izbirate med plačilom po predračunu ali plačilom po povzetju.
  (Predračun vam pošljemo na vaš elektronski naslov, ko obdelamo naročilo.)
 6. Ko znova pritisnete gumb "Naprej" se vam odpre okno Zaključi naročilo, kjer lahko preverite posredovane podatke, potrdite naročilo ali k naročilu dopišete komentar. 
 7. V zadnjem koraku se še prikaže stran z zahvalo za naročilo.
 8. Potrditveno sporočilo je poslano tudi na vaš elektronski naslov.

Na vrh |


VELJAVNOST PONUDBE

Ponudba velja do spremembe, objavljene v splošnih pogojih nakupovanja.
Vrednost ponudbe je enaka ceni v košarici.

Na vrh |


CENE

Vse cene so navedene v evrih (€) in vključujejo davek na dodano vrednost. Cene veljajo na dan oddaje naročila oziroma do spremembe cenika. Pridružujemo si pravico do spremembe cen.

Na vrh |


POPUST V SPLETNI TRGOVINI

Vsem kupcem v spletni trgovini priznamo 10-% popust na vrednost naročila. Naročnikom revije TIM ali ŽIT pa priznamo 20-% popust. Kupcem, ki so tudi naročniki naših revij, svojega statusa ni treba posebej označevati. Pripadajoči popust bomo obračunali po prejemu naročila.

Popust velja le za knjige TZS, za preostalo ponudbo (učbeniki, delovni zvezki, igrače in drugo) pa popust ne velja.

Na stroške dostave popusta ne priznamo.

Popusti se ne seštevajo. Prav tako popust 10 % za nakup v spletni knjigarni ne velja za akcijske cene, posebne ponudbe in prednaročniške ponudbe. 

Na vrh |


NAČIN PLAČILA IN PLAČILNI POGOJI

Račun in položnice bo kupec prejel po pošti skupaj z naročenimi knjigami.

Kupec naročene knjige plača po povzetju s priloženo položnico ali po predračunu.

Na vrh |


NAČIN IN ČAS DOSTAVE BLAGA

Naročene knjige, ki so na zalogi, navadno dostavimo v 2-3 delovnih dneh po prejetju naročila na katerikoli naslov v Sloveniji. Pošta Slovenije namreč zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji najkasneje v 3 delovnih dneh. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem obvestite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali nas pokličite na (01) 479 02 25.

Na vrh |


STROŠKI DOSTAVE

Stroški dostave znašajo 2,99 €. Založba poravna poštnino , če vrednost naročila presega 40 €.

Za dostavo zunaj države zaračunavamo dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije ne glede na vrednost nakupa.

Poštnino po povzetju (0,96 €) zaračunava Pošta Slovenije neodvisno od Založbe.
 
Opozorilo: Pošta Slovenije, d.o.o. in banke uporabnikom za vsako plačilo načeloma obračunajo provizijo, skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev spletne trgovine. Pri plačilu z  gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 0,96€ za pakete v vrednosti do 96 €, pri paketih z vrednostjo do 96 € do 501 € je strošek provizije 1 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 € pa znaša provizija pošte 5,01 €. 
Proviziji in odkupnini, ki jo plačate Pošti Slovenije, se lahko izognete le s plačilom po predračunu.  


Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno, in sicer vsak delovni dan od 8.30 do 15.00 ure na sedežu Založbe, Lepi pot 6, 1000 Ljubljana. O prevzemu nas obvestite najmanj en dan prej na telefonsko številko (01) 479 02 25.


ODSTOP OD POGODBE

Kupec ima pravico, da najkasneje v 15. dneh po prejemu blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razloge za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko kupec sporoči po faksu na št. 01/47-902-30, pisno na naslov TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali osebno vsak delavnik med 8:00 in 14:00 uro na lokaciji TZS, d. d. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti TZS najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe. Blago vrne po pošti ali osebno na naslov TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana. TZS, d. d., bo kupcu blago zamenjala z drugim oziroma vrnila že plačano kupnino.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Na vrh |


REKLAMACIJE

Rok za reklamacijo je 8 dni od prejema blaga.

Reklamacije sprejemamo po telefonu na št. 01/47-902-25, po faksu na št. 01/47-902-30, pisno na naslov TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali osebno vsak delavnik med 8:00 in 14:00 uro na lokaciji TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana.

 

VRAČILO IN ZAMENJAVA

Če z naročeno knjigo ne boste zadovoljni, jo lahko brez obveznosti (nepoškodovano) vrnete v 15 dneh od prejema. Zamenjali vam jo bomo za katerokoli drugo knjigo ali vam povrnili celotno kupnino. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila. Če želite naročeno vrniti, pokličite (01) 479 02 25 in razložili vam bomo način vračila.

Če v knjigi odkrijete napako (npr. Manjkajoče, pomešane ali prazne strani, poškodovane platnice), lahko v roku dveh mesecev od dneva , ko je bila napaka odkrita, uveljavljajte reklamacijo in knjigo vrnete na naš naslov. Pridružujemo si pravico do presoje, ali je bila reklamacija upravičena.

Knjigo lahko vrnete tudi osebno.

Na vrh |


VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

S podpisom na naročilnici ter prijavo v e-knjigarno soglašate, da Založba pridobljene osebne podatke shrani in uporablja za interni arhiv, statistiko ter obveščanje o novostih in ponudbah. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da vaše podatke v roku 15 dni od zahteve začasno ali trajno prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja.

Spletno naročilo se smatra kot sklenitev pogodbe o naročilu blaga. Pogodba se hrani v arhivu na sedežu družbe za obdobje, ki ga določa Pravilnik o računovodstvu na podlagi Zakona o gospodarskih družbah. Vsak kupec ima pravico vpogleda v svojo pogodbo in sicer osebno z osebnim dokumentom na sedežu TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana vsak delavnik med 8. in 15. uro.

 Na vrh |


VARSTVO PRAVIC INDUSTRIJSKE LASTNINE

Ničesar, kar vsebujejo knjige in revije, izdane v založbi TZS, d. d., ni mogoče šteti kot podelitev pravice do uporabe v druge namene, razen tistih, ki jih predvideva zakon o avtorskih in sorodnih pravicah, ter jih ni mogoče uporabljati brez predhodnega pisnega soglasja TZS, d. d.

Fotokopiranje in razmnoževanje je prepovedano.

Na vrh |


PRISTOJNOST SODIŠČA

Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. Če sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani po pravu Republike Slovenije.

Na vrh |

Košarica

Vaša košarica je prazna.

e-novice

Prijavite se na naše e-novice: