Priročnik Grafično oblikovanje predstavlja temeljna znanja in veščine za grafične oblikovalce, ki ustvarjajo v tiskanih, digitalnih in večpredstavnih medijih.

  • Praktični nasveti za vsa področja grafičnega oblikovanja od razumevanja osnov do razvoja edinstvenih konceptov in ustvarjanja uspešnih oblikovalskih projektov.
  • Primeri iz različnih medijev, kot so revije, knjige, časopisi, novičarski mediji, spletne strani ...
  • Uporabni namigi za prilagajanje oblikovalskih zasnov različnim projektom.
  • Predstavitev osnovnih orodij za digitalno ustvarjanje in obdelavo slikovnega gradiva in animacij.
  • Oblikovanje za splet in multimedijske napravice z malimi zasloni.
  • Projektne naloge za pridobivanje praktičnih znan s samoizobraževanjem. 

Kar nekaj let je minilo, odkar smo v svitu računalniške ere dobili prvi poljudni oblikovalski priročnik. Odtlej so računalniki postali doslednja zaključna postaja pri oblikovanju, četudi so in bodo vmesni postanki vedno ostali tudi na polju prostoročnega. Nova knjiga izpod tipk in mišk treh vsestrankih britanskih kreativcev prinaša zgoščen pregled  vsega, kar sodi v oblikovalski vsakdan: iskanje primernih kompozicij (besedila, slike), delo s tipografijami, tipanje z barvami, izraba razvnovrstnih orodij, upoštevanje in sodelovanje pri tehnologiji tiska ali interneta, konča pa se z bežnim pregledom komercialne rabe grafičnega oblikovanja. Knjiga lovi srednjo pot med umetniškim in uporabnim in je hkrati dodobro opremljena s potrebnimi tehničnimi podatki. Primerno tako za uradni kot samouški učbenik. (Recenzija: Žiga Valetič, revija Bukla).

Leto izida2012
EAN koda9789612512316
ISBN978-961-251-231-6
Št. strani192
Vezava1
Širina22.20
Višina22.20

Sorodne knjige

Stran 1 od 3 (Vseh vnosov: 30)
Stran 1 od 3 (Vseh vnosov: 30)