Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Vrt - pridelujte in uŽivajte

  Vrt - Pridelujte in uživajte

  Kako vse leto doma pridelovati sadje in zelenjavo

  Avtor: Jo Whittingham
  Prevod: Nataša Lovka, Milan Lovka

  Cena: 35,99 €
  Popust: 49,99%
  Spletna cena: 18,00 €
  Vrt - pridelujte in uŽivajte
  Vrt - pridelujte in uŽivajte

  V tej knjigi boste izvedeli, kako lahko vse dni v letu doma pridelujete sveže sadje in zelenjavo ter si iz njih pripravljate okusne, predvsem pa zdrave jedi. Iz meseca v mesec boste vedeli, katere vrtnine je treba posejati ali posaditi, kako jih je treba oskrbovati ter kdaj jih lahko poberete in uporabite ali shranite za poznejšo rabo. Opisani so najboljši načini gojenja rastlin, pri izbranih vrtninah pa so poleg najbolj znanih sort naštete še tiste, ki jih je vredno poskusiti. Nasveti in opravila so uporabni v vseh vrstah vrtov, od majhnih dvorišč do vrtičkov in pravih zelenjadnih vrtov.

  Knjiga vas usmerja skozi ves potek pridelovanja sadja in zelenjave. Vsako poglavje mesečnih opravil se začne s seznamom pridelkov, ki jih je v tistem mesecu mogoče pojesti, bodisi iz shrambe ali sveže nabranih iz vrta. Sledijo nasveti o tem, kaj je glede na mesečne vremenske in podnebne razmere mogoče sejati oziroma saditi. V koledarju vrtnih opravil je opisano, katerih vrtnih opravil se je v posameznem mesecu dobro lotiti. Na koncu pa so našteti pridelki, ki jih v posameznem mesecu pobiramo in opisani najprimernejši načini shranjevanja le-teh.  

  Uživajte in si pridelajte kaj za vsakdanji grižljaj!

  Leto izida2013
  ISBN978-961-251-368-9
  VezavaMehka vezava
  Strani256
  TiskBarvne strani
  PodročjaStrokovna literatura, priročniki, Biologija, Naravoslovje, Prosti čas, Ostalo, Dom in vrt, kulinarika, Priporočamo
  Array