Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

  Splošni pogoji

  Splošni pogoji nakupovanja v spletni trgovini Tehniške založbe Slovenije, d. d.  Veljavnost ponudbe

  Ponudba velja do spremembe, objavljene v splošnih pogojih nakupovanja.
  Vrednost ponudbe je enaka ceni v košarici.

  Na vrh


  Cene

  Vse cene so navedene v evrih (€) in vključujejo davek na dodano vrednost. Cene veljajo na dan oddaje naročila oziroma do spremembe cenika. Pridružujemo si pravico do spremembe cen.

  Na vrh


  Popust v spletni trgovini

  Vsem kupcem v spletni trgovini priznamo 10-% popust na vrednost naročila, naročnikom revije Življenje in tehnika pa 20 %.  Kupcem, ki so tudi naročniki naše revije, pri oddaji naročila pod opombe le-to označijo.  Pripadajoči popust bomo obračunali po prejemu naročila.

  Popust velja le za knjige TZS, za preostalo ponudbo (učbeniki, delovni zvezki, igrače in drugo) pa popust ne velja. Popust se upošteva pri knjigah, ki so v prodaji dlje kot šest mesecev.

  Na stroške dostave popusta ne priznamo.

  Popusti se ne seštevajo. Prav tako popust 10 % za nakup v spletni knjigarni ne velja za akcijske cene, posebne ponudbe in prednaročniške ponudbe.

  Na vrh


  Način plačila in plačilni pogoji

  Račun in položnice bo kupec prejel po pošti skupaj z naročenimi knjigami.

  Kupec naročene knjige plača po povzetju s priloženo položnico ali po predračunu.

  Na vrh


  Način in čas dostave blaga

  Naročene knjige, ki so na zalogi, navadno dostavimo v 2-3 delovnih dneh po prejetju naročila na katerikoli naslov v Sloveniji. Pošta Slovenije namreč zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji najkasneje v 3 delovnih dneh. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem obvestite na jasna.kopac@tzs.si ali nas pokličite na (01) 479 02 25.

  Reklamacije sprejemamo po telefonu na št. 01/47-902-25, po faksu na št. 01/47-902-30, pisno na naslov TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti na naslov narocila@tzs.si ali osebno vsak delavnik med 8:00 in 14:00 uro na lokaciji TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana.

  Na vrh


  Stroški dostave

  Stroški dostave znašajo 2,99 €. založba poravna poštnino , če vrednost naročila presega 40 €.

  Za dostavo zunaj države zaračunavamo dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije ne glede na vrednost nakupa.

  Poštnino po povzetju (0,96 €) zaračunava Pošta Slovenije neodvisno od založbe.

  Opozorilo: Pošta Slovenije, d.o.o. in banke uporabnikom za vsako plačilo načeloma obračunajo provizijo, skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev spletne trgovine. Pri plačilu z  gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 0,96€ za pakete v vrednosti do 96 €, pri paketih z vrednostjo do 96 € do 501 € je strošek provizije 1 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 € pa znaša provizija pošte 5,01 €. 
  Proviziji in odkupnini, ki jo plačate Pošti Slovenije, se lahko izognete le s plačilom po predračunu.

  Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno, in sicer vsak delovni dan od 8.30 do 15.00 ure na sedežu založbe, Lepi pot 6, 1000 Ljubljana. O prevzemu nas obvestite najmanj en dan prej na telefonsko številko (01) 479 02 25.

  Na vrh


  Odstop od pogodbe

  Kupec ima pravico, da najkasneje v 15. dneh po prejemu blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razloge za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko kupec sporoči po faksu na št. 01/47-902-30, pisno na naslov TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti na naslov: narocila@tzs.si ali osebno vsak delavnik med 8:00 in 14:00 uro na lokaciji TZS, d. d. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

  Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti TZS najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe. Blago vrne po pošti ali osebno na naslov TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana. TZS, d. d., bo kupcu blago zamenjala z drugim oziroma vrnila že plačano kupnino.

  Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

  Na vrh


  Reklamacije

  Rok za reklamacijo je 8 dni od prejema blaga.

  Reklamacije sprejemamo po telefonu na št. 01/47-902-25, po faksu na št. 01/47-902-30, pisno na naslov TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti na naslov narocila@tzs.si ali osebno vsak delavnik med 8:00 in 14:00 uro na lokaciji TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana

  Na vrh


  Vračilo in zamenjava

  Če z naročeno knjigo ne boste zadovoljni, jo lahko brez obveznosti (nepoškodovano) vrnete v 15 dneh od prejema. Zamenjali vam jo bomo za katerokoli drugo knjigo ali vam povrnili celotno kupnino. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila. Če želite naročeno vrniti, pokličite (01) 479 02 25 in razložili vam bomo način vračila.

  Če v knjigi odkrijete napako (npr. Manjkajoče, pomešane ali prazne strani, poškodovane platnice), lahko v roku dveh mesecev od dneva , ko je bila napaka odkrita, uveljavljajte reklamacijo in knjigo vrnete na naš naslov. Pridružujemo si pravico do presoje, ali je bila reklamacija upravičena.

  Knjigo lahko vrnete tudi osebno.

  Na vrh


  Varstvo osebnih podatkov

  S podpisom na naročilnici ter prijavo v e-knjigarno soglašate, da Založba pridobljene osebne podatke shrani in uporablja za interni arhiv, statistiko ter obveščanje o novostih in ponudbah. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da vaše podatke v roku 15 dni od zahteve začasno ali trajno prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja.

  Spletno naročilo se smatra kot sklenitev pogodbe o naročilu blaga. Pogodba se hrani v arhivu na sedežu družbe za obdobje, ki ga določa Pravilnik o računovodstvu na podlagi Zakona o gospodarskih družbah. Vsak kupec ima pravico vpogleda v svojo pogodbo in sicer osebno z osebnim dokumentom na sedežu TZS, d. d., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana vsak delavnik med 8. in 15. uro.

  Na vrh


  Varstvo pravic industrijske lastnine

  Ničesar, kar vsebujejo knjige in revije, izdane v založbi TZS, d. d., ni mogoče šteti kot podelitev pravice do uporabe v druge namene, razen tistih, ki jih predvideva zakon o avtorskih in sorodnih pravicah, ter jih ni mogoče uporabljati brez predhodnega pisnega soglasja TZS, d. d.

  Fotokopiranje in razmnoževanje je prepovedano.

  Na vrh


  Pristojnost sodišča

  Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. Če sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani po pravu Republike Slovenije.

  Na vrh

  Unsafe JavaScript attempt to access frame with URL about:blank from frame with URL file:///srv/www/ekdis.si/page_content.js. Domains, protocols and ports must match. Array