Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Najvplivnejši slikarji sveta

  Najvplivnejši slikarji sveta

  Cena: 39,99 €
  Popust: 10,00%
  Spletna cena: 35,99 €

  in umetniki, ki so ustvarjali po njihovem navdihu

  Ta čudovita knjiga predstavlja edinstven in hkrati razumljiv uvod v zgodovino umetnosti. Preučuje skrite povezave med petdesetimi izjemnimi slikarji in slikarkami, ki so ustanovili oziroma na novo opredelili umetniška gibanja in slikarske tradicije.

  Ob vsakem predstavljenem slikarju ali slikarki boste spoznali glavne vire njegovega ali njenega navdiha – umetniške predhodnike in sodobnike, kot tudi kulturne in politične vplive, ki se zrcalijo v njegovih ali njenih umetniških dosežkih. Avtor je podrobno analiziral ključna umetniška dela, pri čemer je posebno pozornost posvetil prepoznavnim značilnostim, inovativnim umetniškim rešitvam in trajnemu vplivu, ki ga ima delo na prihodnje generacije umetnikov in oblikovalcev.

  Tematsko zasnovani »rodovniki« razkrivajo povezave med umetniki in umetniškimi gibanji iz različnih umetnostnih obdobij – idealisti, realisti, naturalisti, ekspresionisti in drugimi – ter jasno prikažejo, kako so se različni viri vplivov in navdihov vtkali v bogato zakladnico zahodne umetnosti.
  Prevod: Helena Marko

  192 barvnih strani
  22,2 x 26,5 cm
  ISBN 978-961-251-103-6 

  Sorodne knjige

  Array