Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Naš planet

  Naš planet

  Cena: 14,99 €
  Popust: 59,97%
  Spletna cena: 6,00 €

  Knjiga Naš planet govori o podnebnih spremembah. Na zelo razumljiv način je opisano, kako bodo podnebne spremembe prizadele ljudi, navaja dejstva o naraščanju globalnih temperatur skozi čas in natančno popisuje vzroke, ki so do tega pripeljali. Znanstveno natančno, a razumljivo je opisano, kako in kje nastajajo toplogredni plini in kako učinkujejo; enako so na razumljiv način opisani kemijski procesi, ki uničujejo ozon ter nevarnosti, ki zaradi ozonske luknje pretijo človeštvu.

  Navedene so ugotovitve številnih znanstvenih študij o posledicah podnebnih sprememb v naslednjih desetletjih – sušah in poplavah, zmanjševanju kmetijskih pridelkov in socialnih pretresih, ki jih bodo podnebne spremembe sprožile po svetu. Temeljito je obdelan Kjotski protokol, njegova vsebina, način delovanja, zakaj ga Združene države in Avstralija ne ratificirata, ter kakšno je stališče Kitajske do zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov. Študija Nicka Sterna se ukvarja z gospodarskimi vidiki podnebnih sprememb.

  Knjiga ima izjemno bogato slikovno opremo - poleg grafov, diagramov in ilustracij je v njej množica odličnih posnetkov, ki prikazujejo posledice segrevanja in podnebnih sprememb.

  Avtor: Peter Murray
  Prevajalec: Bojan Škilan

  Format: 28 x 32 cm
  Obseg: 176 barvnih strani
  ISBN: 978-961-251-041-1 

  Array