Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Osnove kliničnih postopkov in bolezenskih procesov

  Osnove kliničnih postopkov in bolezenskih procesov

  Redna cena: 26,80 €

  Učbenik za modul Veterinarska tehnologija v programu Veterinarski tehnik

  Dober veterinarski tehnik je veterinarju nenadomestljiva pomoč. Da z njim lahko sodeluje hitro, učinkovito in brez odvečnih besed, mora biti pravzaprav »veterinar v malem«. Zato mora poznati postopke in pripomočke pri pregledu živali ter osnove bolezenskih procesov.

  Učno gradivo obsega tri poglavja:

  Prvo poglavje se nanaša na klinične postopke. Tu se bodoči veterinarski tehnik seznani, kako ravnati s posamezno živaljo. Pri njegovem delu je to znanje zelo pomembno, saj je le tako pregled varen tako za žival kot za osebje, ki pri pregledu sodeluje. Da veterinar žival lahko pregleda, mu veterinarski tehnik žival ustrezno pridrži, med pregledom pa tudi aktivno sodeluje.

  Drugo poglavje je namenjeno spoznavanju osnovnih bolezenskih procesov. Mnogi procesi, kot so celjenje rane, tromboza in embolija, nastanek novotvorb in podobno, so pri domačih sesalcih in ljudeh praktično enaki, tako da veterinarski tehnik poleg strokovnega znanja pridobi tudi »znanje za življenje«.V tem poglavju spozna vzroke za nastanek teh procesov, njihov potek in vpliv na organizem.

  Tretje, najkrajše poglavje je namenjeno kužnim boleznim. Na tem mestu bodoči veterinarski tehnik spozna, v čem se kužne bolezni razlikujejo od drugih bolezni, zakaj so te bolezni tako pomembne, kako jih preprečujemo in zatiramo. Pomembno je, da ta znanja pridobi, preden se loti seznanjanja s posameznimi kužnimi boleznimi, saj je tako razumevanje teh bolezni mnogo lažje.


  Avtorica: Laura Špik, dr. vet. med.

  Obseg: 144 barvnih strani
  Format: 21 x 29,5 cm
  ISBN 978-961-251-182-1

  Array