Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Možgani

  Astronomija

  Ilustrirana zgodovina vesolja

  Avtor: Tom Jackson

  Cena: 29,99 €
  Popust: 10,00%
  Spletna cena: 26,99 €
  Astronomija
  Astronomija
  Astronomija
  Astronomija

  Astronomija postavlja velika vprašanja: kje sem in od kod prihajam? Ko so najrazličnejši misleci razglabljali o svojem obstoju, so v odgovorih pogosto nastopale zvezde: kot preroški objekti, ki so kazali pot naprej, kot pomoč pri navigaciji (pri čemer so v resnici kazale pot), ali kot nespremenljive, stalne točke, s katerimi merimo vesolje.

  Pogled na zvezde v jasni noči, ki jemlje dih, dovolj nazorno pojasnjuje, zakaj sta prve astronome navdihovala magija in božansko. Morda so bili prvi zvezdni katalogi poskus, da bi bolje razumeli bogove in napovedovali, kaj prinaša prihodnost. Vendar se je kmalu vpletla še ena človeška lastnost – ljubezen do vzorcev – in astronomi od Mehike do Kitajske so začeli razpletati nebeško predstavo svetlobe na nočnem nebu.

  Telesa, ki se niso pokoravala pravilom, so v skrbno zabeleženih podatkih izstopala. In prav ta izjemna telesa – planeti, kometi, nove (zvezde, ki zasijejo na novo) in megličasti vrtinci med pikami zvezdne svetlobe – so bile prve neznanke, ki so pomagale razrešiti mnoge skrivnosti kozmosa.

  Danes zgodovino vesolja podrobno poznamo – tako vsaj mislimo. A v nepojmljivo veliki prostranosti bomo nemara odkrili nepravilnosti, ki bi utegnile spremeniti sprejeto različico dogodkov – in to ne prvič.

  Moderna astronomija se je tako kot druge vede razdelila in obsega astroseizmologijo, ki spremlja potresno notranjost zvezd, astrobiologijo, ki išče kraje, kjer bi morda vzniknilo življenje, in kozmologijo, ki se ukvarja s širšo sliko. Trenutno astronomi še vedno vidijo samo en odstotek te slike, vse drugo je temno – povsem dobesedno. Bomo kdaj videli vse?

  Leto izida2019
  ISBN978-961-251-459-4
  Dimenzije23,00 x 27,50 cm
  VezavaTrda vezava
  Strani144
  TiskBarvne strani
  PodročjaAstronomija, Svetovni dan knjige, Strokovna literatura, priročniki

  Ostale avtorjeve knjige

  Možgani

  Možgani

  Ilustrirana zgodovina nevroznanosti

  Inženirstvo

  Inženirstvo

  Ilustrirana zgodovina od starodavnih veščin do moderne tehnologije

  Array