Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Psi - izvor in značilnosti 160 pasem

  Psi

  Izvor in značilnosti več kot 160 pasem z vsega sveta

  Avtor: Paul McGreevy, Elizabeth Ginis
  Prevod: Boštjan Vidic, dr. vet. med.

  Cena: 21,99 €
  Popust: 10,00%
  Spletna cena: 19,79 €
  Psi - izvor in značilnosti 160 pasem
  Psi - izvor in značilnosti 160 pasem

  Gre za verjetno eno najlepših knjig z opisom pasem in s čudovitimi fotografijami. Avtorja se pri opisu pasem ne ukvarjata s podrobnostmi, ampak na kratek, preprost, a strokoven način opišeta vse, kar potrebuje povprečen ljubitelj psov ali kdorkoli, ki se bo v bližnji prihodnosti odločil za psa, pa se ne more odločiti. Res enkraten opis, brez nepotrebnega leporečja, ki ga najdemo v mnogih drugih pasjih enciklopedijah. Vse opisano pa je bogato opremljeno s fotografijami in bralec lahko v nekaj minutah dobi vse osnovne podatke o pasmi, ki ga zanima.

  Na malce drugačen način, kot smo ga navajeni pa je predstavljena klasifikacija pasem. Avtor namreč predstavlja pasme po načelih ameriške kinološke zveze (AKC) in ne po načelih mednarodne kinološke zveze (FCI), kar se zdi v redu predvsem zato, ker pri takšni razvrstitvi vemo, kakšne naravne vedenjske lastnosti lahko pričakujemo pri posamezni pasmi.

  V knjigi pa niso opisane zgolj pasme, ampak je na poljuben, a strokoven način napisanih tudi zelo veliko zanimivih, splošnih informacij o psih. Tako lahko v njej preberemo, kako je potekala udomačitev psov, o njihovi anatomiji in fiziologiji, o psih v umetnosti in književnosti ter nekaj malega tudi o terapevtskih psih.

  Pri izbiri psa po navadi ne zadostujejo le informacije iz tovrstne enciklopedije, saj je treba psa videti tudi »v živo«, ampak pričujoča knjiga je ena najboljših in najbolj popolnih virov informacij za vse, ki izbirajo psa, ki jim bo olepševal življenje (Iz recenzije Jožeta Vidica, dr. vet. med.)

  Čudovita darilna knjiga za vse ljubitelje psov!

  Leto izida2013
  ISBN978-961-251-350-4
  Dimenzije30,50 x 24,30 cm
  VezavaTrda vezava
  Strani240
  TiskBarvne strani
  PodročjaOstalo, Prosti čas, Medicina, veterina, Biologija, Strokovna literatura, priročniki, Trajno znižane cene knjig, Priporočamo

  Sorodne knjige

  Array