Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri
  Trojezični strojniški slovar

  Trojezični strojniški slovar

  Cena: 60,00 €
  Popust: 83,33%
  Spletna cena: 10,00 €

  (angleško-nemško-slovenski)

  Slovar vsebuje ca. 10500 gesel iz sodobnega strojniškega strokovnega izrazja, ki so zaradi praktičnejše uporabe zbrana v treh knjigah:

  angleško-nemško-slovenski,
  nemško-angleško-slovenski ter
  slovensko-angleško-nemški.

  V vsaki knjigi eden od jezikov nastopa kot izhodiščni in so njegova gesla razvrščena po abecedi, gesla – pomenski ustrezniki drugih dveh jezikov pa sledijo izvornemu v vodoravni vrstici, tako da je vedno mogoča neposredna primerjava izrazja v vseh treh jezikih. Slovarju so dodane preglednice osnovnih, dopolnilnih ter izpeljanih enot SI, prav tako v vseh treh jezikih. Posebna odlika slovarja je tudi, da njegova gesla niso zgolj zbrana iz obstoječih domačih in tujih strojniških slovarjev, temveč temeljijo na veljavnih sodobnih mednarodnih tehničnih standardih (navedeni so v prilogi), ki jih je privzela tudi Slovenija.

  Verodostojnost in uporabnost slovarja potrjujejo številna imena strokovnjakov z različnih strojniških področij, ki so slovar strokovno pregledali in avtorju pomagali z nasveti.

  V okoliščinah sodobnih evropskih povezav, v katere je vstopila Slovenija, sta v strojniški stroki angleščina in nemščina nedvomno vodilna jezika, v katerih se pri nas pojavlja strokovna literatura in v katerih potekajo najrazličnejši poslovni stiki. Zato bo slovar dobrodošel pripomoček ne le dijakom in študentom strojništva, temveč tudi strojnikom praktikom in strokovnim prevajalcem ter poslovnim ljudem.


  Avtor: Peter Poženel

  Angleško-nemško-slovenski
  ISBN 86-365-0573-9
  Obseg 8 + 214 strani
  Nemško-angleško-slovenski
  ISBN 86-365-0574-7
  8 + 216 strani
  Slovensko-angleško-nemški
  ISBN 86-365-0575-5
  8 + 222 strani
  Format vseh treh knjig: 17 x 24 cm

  Sorodne knjige

  Array