Priročnik za potapljanje

Nazaj

potapljanje_NAS
Redna cena
11,99 €
Popust
41,62 %
Znižana cena
7,00 €

 Priročnik za potapljanje z avtonomnim dihalnim aparatom

Teorija in praksa potapljanja z bogatim slikovnim gradivom in ilustracijami
Izbira, uporaba, vzdrževanje in skladiščenje potapljaške opreme
Tehnično potapljanje, uporaba potapljaških aparatov zaprtega kroga, potapljanje v močnih tokovih, nočni potopi in potopi v zaprtih prostorih (jamski potopi, potopi pod ledom in potopi v ladijske razbitine)
Podvodna fotografija, arheologija in raziskovanje podmorja
Nevarnosti pod gladino in prva pomoč ob nezgodi
Proročnik za potapljanje z avtonomnim dihalnim aparatom temeljito in celovito predstavlja enega najvznemirljivejših sodobnih športov. V njem so zajeti vsi podatki, s katerimi se mora potapljač seznaniti, preden se poda na svoj prvi potop -- od teoretičnih vsebin, namenjenih predvsem začetnikom, ki se potegujejo za pridobitev potapljaške izkaznice, do podrobnih opisov delovanja tlaka na človeško telo in o zaščiti pred nevarnostmi, povezanimi z njim.

Začetniki bodo v tej knjigi izvedeli tudi vse o nekoliko manj znanih temah, npr. o plinskih zakonih, medtem ko bo del o tehničnem potapljanju pritegnil k branju tudi bolj izkušene potapljače. Ne glede na potapljaške izkušnje in vrsto podvodne dejavnosti je ta priročnik nepogrešljiv spremljevalec vsakega potapljača, predvsem pa začetnika ali sezonskega ljubitelja podmorja. Vsakomur na razumljiv in prijeten način ponuja znanja, ki so potrebna za varno in prijetno raziskovanje podvodnega sveta.

Avtor knjige Jack Jackson si je znanje in izkušnje pridobil v desetletjih potapljanja na različnih koncih sveta, zlasti pa v Rdečem morju in v Tihem oceanu, ter med 12- letnim poveljevanjem potapljaški ladji v Sudanu. Svojo pot je začel kot kemik v naftni družbi in zatem v fotografski industriji, a kmalu se je popolnoma posvetil potapljanju, načrtovanju in vodenju potapljaških odprav. Objavljal je v večini revij, ki se ukvarjajo s podmorjem, potapljanjem in adrenalinskimi športi, ter sodeloval pri številnih knjigah o potapljanju. Je član Kraljevega društva podvodnih fotografov in Združenja geografov.

Obseg: 192 barvnih strani
Format: 210 x 265 mm 

Leto izida2010
EAN koda9788636505809
Št. strani192
VezavaTrda vezava
Širina21,00 cm
Višina26,50 cm
Priročnik za potapljanje
Priročnik za potapljanje

Uradni podatki

Stopite v stik

Tehniška založba Slovenije

Srebrni

Cert ID: 0008/00008

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
TZS d. d., Ljubljana
Matična številka: 5048745000