Splošni pogoji poslovanja

TZS, d. o. o.

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja veljajo za nakupe v spletni trgovini tzs.si TZS d.o.o., Ljubljana, Lepi pot 6, 1000 Ljubljana.

V spletni trgovini TZS.SI lahko fizične in pravne osebe kupujejo kot registrirani uporabnik ali brez registracije.

Cene

Cene izdelkov, dostave in poštnine so v evrih (EUR oz. €) z DDV. Kupnina se zaračuna v enem obroku.

Cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, stroški dostave ...) veljajo na dan oddaje naročila. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti artiklov, dobavni roki in cene spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter se omogoči preklic ali zamenjava naročenega artikla.

Če boste imeli pri naročanju kakršne koli težave, nam pišite na elektronski naslov info@tzs.si ali nas pokličite na tel. št. (01) 479 02 11, kjer smo dosegljivi vsak delovnik od 8. do 15. ure.

Popusti

Naročnikom revije Življenje in tehnika nudimo 20 % popust pri nakupu knjig. Kupce, ki ste tudi naročniki naše revije, prosimo, da pri oddaji naročila pod opombe to označite. Pripadajoči popust bomo obračunali po prejemu naročila. Zaradi preverjanja naročniških razmerij plačilo s plačilno kartico žal ni možno, zato vas prosimo, da izberete plačilo po predračunu ali povzetju. Naknadno uveljavljanje tega popusta, po že opravljenem plačilu s kartico, žal ne bo mogoče.

Na stroške dostave popusta ne priznamo.

Popusti se ne seštevajo. Prav tako naročniški popust za nakup v spletni knjigarni ne velja za akcijske cene, posebne ponudbe in prednaročniške ponudbe, ter učbenike in delovne zvezke.

Naročanje

Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Oddano naročilo ima status pogodbe, sklenjene med kupcem in prodajalcem – Tehniško založbo Slovenije. Pogodba oz. račun je v fizični obliki shranjen na sedežu podjetja in ga kupec lahko kadarkoli pisno zahteva. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Način plačila

  • Plačilo po povzetju (ni možno za naročila v tujino)
  • Plačilne kartice (Maestro, MasterCard in Visa)
  • Plačilo po predračunu
  • Račun z odlogom plačila (pravna oseba - javni zavod)

Gotovina ob prevzemu (ni možno za naročila v tujino)
Naročilo boste plačali dostavljavcu Pošte Slovenije d.o.o. ob prevzemu. Pošta Slovenije za posredovanje plačila (obrazec UPN) zaračuna kupcu 1,25 EUR provizije za znesek do 98,00 EUR. Za zneske nad 98,00 EUR do 501,00 EUR pa Pošta zaračuna 1,17 % provizije od vrednosti. TZS na ta znesek nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije d.o.o.

Plačilne kartice
Sprejemamo plačilne kartice MasterCard, Visa in Maestro. V koraku izbire plačilnega sredstva iz menija plačilnih kartic izberite vrsto plačilne kartice. Po oddaji naročila na tzs.si boste preusmerjeni v bančno okolje za plačevanje s plačilnimi karticami. 

Plačilo po predračunu
Po oddaji naročila boste na e-mail prejeli predračun. Naročilo bomo dali v obdelavo po prejemu plačila na naš TRR.
 
Račun z odlogom plačila
Ta način plačila je namenjen vsem knjižnicam, šolam, fakultetam in vsem ostalim javnim zavodom.

Dostava

Osebni prevzem
Osebni prevzem je mogoč po predhodnem dogovoru, in sicer na sedežu založbe (Tehniška založba Slovenije), vsak delovnik med 8. in 15. uro. Ko bo paket za osebni prevzem pripravljen, vas bomo o tem obvestili po e-pošti. 

V kolikor naročenih knjig ne boste prevzeli v 14 dneh od našega obvestila, bomo smatrali, da ste od nakupa odstopili.

Stroški dostave
Stroški priprave blaga in pošiljanja znotraj Slovenije znašajo 3,99 €. Stroški so enotni ne glede na število naročenih izdelkov.

Za nakupe nad 50 € je dostava v Sloveniji brezplačna.

Dostava v tujino: Edini možni način plačila je po predračunu na TRR. Udeležba kupca pri poštnini se določi v skladu s cenikom Pošte Slovenije.

Čas dostave
Naročene knjige, ki so na zalogi, navadno odpremimo še isti dan in so dostavljene v 2-3 delovnih dneh po prejetju naročila na katerikoli naslov v Sloveniji. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem obvestite na narocila@tzs.si ali nas pokličite na (01) 479 02 11.

Odstop od pogodbe

Kupec ima pravico, da najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razloge za svojo odločitev. 

Nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe (ki vsebuje vsaj ime in priimek kupca, njegov naslov, navedbo blaga, na katerega se nanaša odstop, kontaktne podatke kupca (telefonska številka ali e-poštni naslov) in podatke o TRR kupca, če kupec želi, da se mu kupnina vrne z bančnim nakazilom na njegov račun) oziroma o nameravanem vračilu blaga lahko kupec pošlje na elektronski naslov narocila@tzs.si, pisno na naslov TZS, d. o. o., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana ali sporoči osebno vsak delavnik med 8.00 in 15.00 uro na lokaciji TZS, d. o. o.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti TZS najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe. Blago vrne po pošti (na svoje stroške) ali osebno na naslov TZS, d. o. o., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana. TZS, d. o. o., bo kupcu vrnila že plačano kupnino (brez stroškov dostave). TZS bo kupcu vrnila prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Reklamacije
Rok za reklamacijo je 8 dni od prejema blaga.

Reklamacije sprejemamo na telefonski številki. (01) 47 902 11, pisno na naslov TZS, d. o. o., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, 
po elektronski pošti na naslov narocila@tzs.si ali osebno vsak delavnik med 8.00 in 15.00 uro na lokaciji TZS, d. o. o., Lepi pot 6, 1000 Ljubljana.

Varnost osebnih podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni knjigarni na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo 100 % varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Z nakupom soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za namene internega arhiva, statistike ter obveščanja o novostih in ponudbah. Vaše osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali tretji osebi brez vašega predhodnega privoljenja.

Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da v roku 7 dni začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za namene neposrednega trženja.

Varstvo pravic industrijske lastnine
Ničesar, kar vsebujejo knjige in revije, izdane v založbi TZS, d. o. o., ni mogoče šteti kot podelitev pravice do uporabe v druge namene, razen tistih, ki jih predvideva zakon o avtorskih in sorodnih pravicah, ter jih ni mogoče uporabljati brez predhodnega pisnega soglasja TZS, d. o. o..

Fotokopiranje in razmnoževanje je prepovedano.

Odgovornost za stvarne napake
Če v knjigi odkrijete napako (npr. manjkajoče, pomešane ali prazne strani, poškodovane platnice), lahko v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, uveljavljajte reklamacijo in knjigo vrnete na naš naslov. 
O zamenjavi nas obvestite na naslov narocila@tzs.si oz. v pošiljko priložite kratko obrazložitev ter kopijo računa. Pridružujemo si pravico do presoje, ali je bila reklamacija upravičena.

Knjigo lahko vrnete tudi osebno.

Podjetje Tehniška založba Slovenije, d. o. o. odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo. Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napake, pri katerih blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.).

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pristojnost sodišča
Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. Če sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani po pravu Republike Slovenije.

Potrošnike v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Povezava na SRPS platformo: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Uradni podatki

Stopite v stik

Tehniška založba Slovenije

Srebrni

Cert ID: 0008/00008

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
TZS d.o.o., Ljubljana
Matična številka: 5048745000