aaaaaaaaaaaaaaaaaaMoj dnevnik. Pajek

Moj dnevnik. Pajek

Življenje mladega pajka

Nazaj

Moj pajek

Avtor: Steve Parker

Redna cena
17,99 €
Popust
55,53 %
Znižana cena
8,00 €

Moj najljubši prijatelj Matija (nekateri mu rečejo tudi suha južina) pravi, da imamo vsi pajkovci po osem nog, tudi klopi in pršice. Enkrat se je name naselila pršica in me ugriznila. Groza!

To je le odlomek iz zgodbe o pajku, natančneje, pajkovki, iz zbirke Moj dnevnik.

Knjiga je osebna zgodba, ki jo piše mlada pajkovka. Je neke vrste dnevnik živali, v katerem izvemo vse o njenem načinu življenja, krajih, kjer živi, primernih mestih za pletenje čudovitih mrež, hrani, ki jo ima najraje, njenih sovražnikih, katerim mora ubežati in še marsikaj drugega. Zgodba se začne z iskanjem primernega mesta, kjer bi si čisto mlada pajkovka spletla novo mrežo, da si ulovi plen, konča pa tedaj, ko se stara pajkovka pred zimo zavleče v miren kotiček. Bralec se v besedilu in s horizontom pogleda na ilustraciji pridruži pajkovki tudi na naslednjih straneh: izvemo, kako natanko se prične mrežo plesti, kakšne vrste mrež še obstajajo, katere drobne živali pajkovka opazi med čakanjem na plen, kateri so njeni prijatelji, kaj je njen plen in komu je ona sama za plen. Posebno zanimivo je poglavje o parjenju in skrbi za mladiče. Zgodba pajkovke je nemalokrat skoraj grozljiva, vendar pa zabavno zanimiva in predvsem poučna, saj odgovarja mlademu bralcu na mnoga vprašanja o življenju pajkov.

Knjiga je bogata z navdušujočimi podatki, ki presenetijo odrasle, krasijo pa jo tudi izjemne, realistične, estetsko dovršene ilustracije.

Preberite recenzijo revije BUKLA

Moj pajek
ISBN: 978-961-251-362-7
Dimenzije: 21,00 x 26,50 cm
Št. strani: 32
Tip vezave: Trda vezava
Vrsta tiska: Barvne strani

Uradni podatki

Stopite v stik

Tehniška založba Slovenije

Srebrni

Cert ID: 0008/00008

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
TZS d.o.o., Ljubljana
Matična številka: 5048745000